Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z wędzonką i porem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż w naczyniu do tarty i podpiecz w piekarniku.
Miąższ z dyni pokrój na kawałki razem z wędzonką i porem.
Usmaż na patelni, dodaj sól, pieprz i tymianek.
Nałóż farsz na tartę. Zalej wszystko jajkami zmiksowanymi ze śmietaną z dodatkiem soli i posyp tartym serem.
Piecz 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV