Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta ze szpinakiem"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Usypać w kopczyk, zrobić dłonią wgłębienie, wlać mleko, wbić jajko, dodać zimne masło, posiekać, zagnieść. Idealnie gładkie ciasto owinąć folią, wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Podzielić na dwie części, rozwałkować.
Na patelni zeszklić na oleju posiekany czosnek, dusić z rozmrożonym szpinakiem, odparować. Doprawić solą, pieprzem (najlepiej świeżo mielonym) i gałką muszkatołową. Farsz wystudzić, wymieszać ze śmietanką z rozkłóconymi jajkami.
Ciasto rozłożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem, podpiec na złoto ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 180oC. Na podpieczone spody wyłożyć farsz, fetę pokrojoną w kostkę i plastry pomidorów. Piec 30 min.Źródło: Twoje Imperium