Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita na ciepło jak również na zimno :) znika w mgnieniu oka !
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5483
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5518
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5483
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5518
Składniki
Szpinak rozdrabniamy, podsmażamy na maśle, dodajemy pieprz, czosnek. Gdy już dobrze się usmaży dodajemy ser typu feta[ser jest słony więc ja daję tylko odrobinę soli, najpierw próbuję]. Podsmażamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Studzimy.
Formę do tarty smarujemy oliwą, wylepiamy blaszkę do tarty. Nakuwamy widelcem żeby ciasto zbytnio nie urosło.
Wykładamy zimny farsz, jajka mieszamy z mlekiem. Wlewamy na całość. posypujemy serem. Pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut.