Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita na ciepło jak również na zimno :) znika w mgnieniu oka !
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1805
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14424
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19521
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 114
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1805
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14424
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19521
Składniki
Szpinak rozdrabniamy, podsmażamy na maśle, dodajemy pieprz, czosnek. Gdy już dobrze się usmaży dodajemy ser typu feta[ser jest słony więc ja daję tylko odrobinę soli, najpierw próbuję]. Podsmażamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Studzimy.
Formę do tarty smarujemy oliwą, wylepiamy blaszkę do tarty. Nakuwamy widelcem żeby ciasto zbytnio nie urosło.
Wykładamy zimny farsz, jajka mieszamy z mlekiem. Wlewamy na całość. posypujemy serem. Pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut.