Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyśmienita na ciepło jak również na zimno :) znika w mgnieniu oka !
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 440
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5153
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3360
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 440
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5153
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3360
Składniki
Szpinak rozdrabniamy, podsmażamy na maśle, dodajemy pieprz, czosnek. Gdy już dobrze się usmaży dodajemy ser typu feta[ser jest słony więc ja daję tylko odrobinę soli, najpierw próbuję]. Podsmażamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Studzimy.
Formę do tarty smarujemy oliwą, wylepiamy blaszkę do tarty. Nakuwamy widelcem żeby ciasto zbytnio nie urosło.
Wykładamy zimny farsz, jajka mieszamy z mlekiem. Wlewamy na całość. posypujemy serem. Pieczemy w 200 stopniach ok 30 minut.