Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawna tarta idealna na obiad lub kolację.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1792
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Ciasto: Składniki połączyć ze sobą i wyrobić ciasto. Owinąć folią i włożyć do lodówki na min. 30 min. Formę do tarty posmarować masłem. Ciastem wyłożyć formę, następnie nakłuć je widelcem. Piec ok. 25 minut w temp. 190°C.
Farsz: Śmietanę połączyć z mlekiem i jajkami. Ziemniaki zemleć, dodać starty ser, przyprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Dodać masę śmietanowo-jajeczną. Wszystko wymieszać. Farsz wyłożyć na ciasto. Wyrównać wierzch. Piec ok. 40 min. w temp. 200°C.