Do góry

Dania główne Przepis na:

Tartaletki warzywne

Tartaletki warzywne

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki warzywne"

Składniki

  • 20 dag mąki pszennej
  • 12 dag zimnego masła
  • żółtko
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki zimnej wody;
  • 300 ml śmietany 18%
  • 3 jajka
  • brokuł
  • cebula
  • olej
  • po 4 łyżki kukurydzy i groszku konserwowego
  • 10 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj pokrojone w plasterki zmrożone masło, roztrzepane żółtko, zimną wodę i sól. Całość zagnieć, owiń w folię i włóż na kwadrans do zamrażarki. Następnie wylep ciastem foremki do tarty i podpiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

  2. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w garnku na parze. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Włóż do miski i wymieszaj z kukurydzą, groszkiem, roztrzepanym jajkiem i śmietaną. Całość dopraw według uznania.

  3. Nałóż farsz do tartaletek, posyp startym serem i piecz jeszcze 10 minut.

  4. Czas: 60min. 1 porcja = 250 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń