Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki warzywne"
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 238
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28047
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 238
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 155
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28047
Składniki
Mąkę wsyp do miski. Dodaj pokrojone w plasterki zmrożone masło, roztrzepane żółtko, zimną wodę i sól. Całość zagnieć, owiń w folię i włóż na kwadrans do zamrażarki. Następnie wylep ciastem foremki do tarty i podpiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Brokuł podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo w garnku na parze. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju. Włóż do miski i wymieszaj z kukurydzą, groszkiem, roztrzepanym jajkiem i śmietaną. Całość dopraw według uznania.
Nałóż farsz do tartaletek, posyp startym serem i piecz jeszcze 10 minut.
Czas: 60min. 1 porcja = 250 kcal.Źródło: Kurier TV