Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki wypełnione cytrynową masą makową"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Krem: mleko gotuj z cukrem, kaszą i masłem do zgęstnienia, ciągle mieszając. Przykryj folią aluminiową i ostudź. Dodaj pozostałe i utrzyj mikserem.
Ciasto zagnieć z podanych składników, podziel na dwie części: 1/3 i 2/3. Do 1/3 dodaj skórkę z cytryny i schłodź. 2/3 ciasta włóż do lodówki na 30 min, potem wylep nim foremki posmarowane masłem. Na tartaletki nałóż krem i masę makową, posyp 1/3 ciasta. Piecz ok. 30 min w 180 °C.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie