Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tartaletki wypełnione cytrynową masą makową"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12154
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 157
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8934
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155584
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12154
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 157
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8934
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155584
Składniki
Krem: mleko gotuj z cukrem, kaszą i masłem do zgęstnienia, ciągle mieszając. Przykryj folią aluminiową i ostudź. Dodaj pozostałe i utrzyj mikserem.
Ciasto zagnieć z podanych składników, podziel na dwie części: 1/3 i 2/3. Do 1/3 dodaj skórkę z cytryny i schłodź. 2/3 ciasta włóż do lodówki na 30 min, potem wylep nim foremki posmarowane masłem. Na tartaletki nałóż krem i masę makową, posyp 1/3 ciasta. Piecz ok. 30 min w 180 °C.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1,10 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie