Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki z mięsem i warzywami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1127
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 398
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3299
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 819
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1127
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 398
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3299
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 819
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło i sól. Siekaj, aż powstaną grudki. Wbij jajko, wlej 40 ml zimnej wody. Zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń ją w folię i schładzaj 30 min.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zeszklij na niej obraną i posie kaną cebulę oraz połowę przeciśniętego przez praskę czosnku. Dodaj mięso. Smaż, aż się zrumieni. Przypraw solą, pieprzem, wymieszaj z keczupem. Duś jeszcze kilka minut, mieszając co jakiś czas. Mięso zdejmij z ognia, dobrze wystudź. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Zeszklij resztę czosnku, dodaj szpinak i duś 5 min. Przypraw solą i pieprzem.
Foremki na tartaletki natłuść. Ciasto rozwałkuj. Wylep nim spód i brzegi foremek. Rozłóż w nich mięso, przykryj szpinakiem. Na wierzchu rozłóż pokrojoną w plastry mozzarellę, posyp pomidorkami i orzeszkami pinii. Piecz 30 min w 175 st.
Do gotowej już masy z mielonego mięsa dodaj też listki oregano i posiekaną natkę pietruszki.Źródło: Tina