Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tatar po włosku"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Wołowinę (najlepiej polędwicę) umyj, osusz i posiekaj drobno ostrym nożem lub zmiel w maszynce. Kapary i oliwki (bez pestek) osącz z zalewy, poszatkuj. Czosnek obierz, pokrój drobno. Opłucz i osusz bazylię. Oderwij listki z łodyżek, grubo posiekaj.
Mięso przełóż do miski. Dodaj kapary, oliwki i czosnek. Wsyp bazylię. Całość wymieszaj z 1-2 łyżkami oliwy. Dopraw do smaku solą, białym pieprzem, sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny oraz tabasco.
Z masy uformuj cztery kulki, rozłóż je na talerze. Udekoruj krążkami czerwonej cebuli oraz listkami rukoli. Ciabatty (lub inne jasne pieczywo) pokrój w plastry. Skrop oliwą i opiecz na rozgrzanej patelni lub na blasze w piekarniku. Podawaj do tatara.Źródło: Świat kobiety