Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
-Tradycyjne danie mięsne, zadowoli każde podniebienie. Proste i pożywne.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 853
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 122
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 142
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 853
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 122
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 142
Składniki
- Mieszankę sałat, wyjmujemy z opakowania, płuczemy lub niekoniecznie (producent zapewnia, że nie potrzeba). - Myjemy czerwoną paprykę, kroimy i wycinamy z wnętrza nasienie. Paprykę kroimy w podłużne paski - Otwieramy i odsączamy z nadmiaru soku i wody czerwoną fasolę, możemy filtrować palcami bądź odlać potrzebną ilość do durszlaka.
-Zmielone mięso wołowe, płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do durszlaka aby pozbyć się nadmiaru wody.
-Mięso ubijamy rękami i przenosimy do większej miski, w której będziemy mogli swobodnie pracować. Na tym etapie dodajemy przyprawy (np. kmin rzymski, pieprz, sos sojowy, bazylia i inne zioła), a następnie wbijamy żółtko. Całość delikatnie i uważnie mieszamy i formujemy by przypominały zwarty kotlet mielony.
-Na talerzu układamy miks sałat, paprykę czerwoną i fasolę. Obok układamy przygotowane mięso.
-Smacznego! (Jako przystawkę polecam ulubione pieczywo, smakuje wyśmienicie i może stanowić pełne danie)