Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
-Tradycyjne danie mięsne, zadowoli każde podniebienie. Proste i pożywne.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327951
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327951
Składniki
- Mieszankę sałat, wyjmujemy z opakowania, płuczemy lub niekoniecznie (producent zapewnia, że nie potrzeba). - Myjemy czerwoną paprykę, kroimy i wycinamy z wnętrza nasienie. Paprykę kroimy w podłużne paski - Otwieramy i odsączamy z nadmiaru soku i wody czerwoną fasolę, możemy filtrować palcami bądź odlać potrzebną ilość do durszlaka.
-Zmielone mięso wołowe, płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do durszlaka aby pozbyć się nadmiaru wody.
-Mięso ubijamy rękami i przenosimy do większej miski, w której będziemy mogli swobodnie pracować. Na tym etapie dodajemy przyprawy (np. kmin rzymski, pieprz, sos sojowy, bazylia i inne zioła), a następnie wbijamy żółtko. Całość delikatnie i uważnie mieszamy i formujemy by przypominały zwarty kotlet mielony.
-Na talerzu układamy miks sałat, paprykę czerwoną i fasolę. Obok układamy przygotowane mięso.
-Smacznego! (Jako przystawkę polecam ulubione pieczywo, smakuje wyśmienicie i może stanowić pełne danie)