Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
-Tradycyjne danie mięsne, zadowoli każde podniebienie. Proste i pożywne.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 932
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1892
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6457
Składniki
- Mieszankę sałat, wyjmujemy z opakowania, płuczemy lub niekoniecznie (producent zapewnia, że nie potrzeba). - Myjemy czerwoną paprykę, kroimy i wycinamy z wnętrza nasienie. Paprykę kroimy w podłużne paski - Otwieramy i odsączamy z nadmiaru soku i wody czerwoną fasolę, możemy filtrować palcami bądź odlać potrzebną ilość do durszlaka.
-Zmielone mięso wołowe, płuczemy pod bieżącą wodą, wrzucamy do durszlaka aby pozbyć się nadmiaru wody.
-Mięso ubijamy rękami i przenosimy do większej miski, w której będziemy mogli swobodnie pracować. Na tym etapie dodajemy przyprawy (np. kmin rzymski, pieprz, sos sojowy, bazylia i inne zioła), a następnie wbijamy żółtko. Całość delikatnie i uważnie mieszamy i formujemy by przypominały zwarty kotlet mielony.
-Na talerzu układamy miks sałat, paprykę czerwoną i fasolę. Obok układamy przygotowane mięso.
-Smacznego! (Jako przystawkę polecam ulubione pieczywo, smakuje wyśmienicie i może stanowić pełne danie)