Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 137
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 31
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7817
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 137
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 31
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 10
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7817
Składniki
Właściwie to zapiekane łazanki z kapusta i z oscypkiem, ale z płatami makaronu lasagne ładniej się zapieka.
Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna trzeba ją opłukać i gotować około 30 minut z łyżeczką kminku, zielem i liściem. Na patelni wytopiłam boczek pokrojony w cienkie plasterki o boku 1,5 cm. Tłuszczu wytopiło się niewiele więc dodałam smalcu i dodałam posiekaną cebulę i starte warzywa. Warzywa podsmaża się niespiesznie do lekkiego zrumienienia a gdy kapusta lekko zmięknie dodaje się do smażenia razem z pozostałą wodą. Można teraz doprawiać i smażyć i mieszać tak około 20-25 minut. Użyłam około 2 łyżek pieprzu ziołowego, 1 zwykłego, 1 łyżkę papryki słodkiej dla koloru, sól, pół łyżeczki cukru, suszony czosnek. Płaty makaronu podgotowuje się w osolonej wodzie, układa na przemian z farszem i posypuje startym oscypkiem. Makaron był dosyć twardawy więc zapiekankę podlałam do pieczenia wodą z gotowania makaronu i piekłam pod kawałkiem papieru do pieczenia około 50 minut w 185 stopniach.
:D
Smacznego :)