Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrina z paluszkami krabowymi"
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 107
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Prosty w przygotowaniu, niezawodny sos holenderski, aksamitny i pełen smaku.
Odsłon: 107
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 1535
Składniki
Pomidory sparz, zdejmij skórę, wyjmij gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Ryby umyj, osusz ręcznikiem papierowym, wyjmij ości, pokrój w drobną kostkę.
Pomidory, 3/4 ryby, ubitą śmietanę zmiksuj blenderem. Dodaj jajka, koncentrat pomidorowy, mąkę ziemniaczaną, pozostałą rybę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Formę wysmaruj masłem. Połóż pokrojone paluszki krabowe. Zalej masą.
Formę przykryj folią aluminiową, włóż do naczynia wypełnionego gorącą wodą, piecz w temp. 150°C przez 1,5 godziny. Wyjmij z piekarnika, zdejmij folię. Nakryj ręcznikiem do ostygnięcia. Przełóż do lodówki, schładzaj kilka godzin. Pokrój w plastry, posyp szczypiorkiem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Dania główne
Kopytka z warzywami w sosie serowym
Kurczak worcester
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 22
Kociołek myśliwski
Kociołek myśliwski to smaczne i pożywne danie dla całej rodziny, inspirowane...
Odsłon: 1056