Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Terrina z paluszkami krabowymi"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 186
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 186
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104531
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9052
Składniki
Pomidory sparz, zdejmij skórę, wyjmij gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę. Ryby umyj, osusz ręcznikiem papierowym, wyjmij ości, pokrój w drobną kostkę.
Pomidory, 3/4 ryby, ubitą śmietanę zmiksuj blenderem. Dodaj jajka, koncentrat pomidorowy, mąkę ziemniaczaną, pozostałą rybę, sok z połowy cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Formę wysmaruj masłem. Połóż pokrojone paluszki krabowe. Zalej masą.
Formę przykryj folią aluminiową, włóż do naczynia wypełnionego gorącą wodą, piecz w temp. 150°C przez 1,5 godziny. Wyjmij z piekarnika, zdejmij folię. Nakryj ręcznikiem do ostygnięcia. Przełóż do lodówki, schładzaj kilka godzin. Pokrój w plastry, posyp szczypiorkiem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień