Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Terrina ziemniaczana z sosem ziołowym"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 175
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
Gotowane ziemniaki obierz i przeciśnij przez praskę. Do rondelka wlej śmietanę i podgrzej ją (nie gotuj). Dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę i majonez. Do przeciśniętych przez praskę ziemniaków dodaj oliwki, suszone pomidory, sól i pieprz. Następnie dolej mieszankę śmietanową i wszystko wymieszaj. Formę wyłóż folią spożywczą. Na dnie i obwodzie rozłóż plastry pieczonych ziemniaków. Następnie rozsmaruj część masy i ułóż ugotowane szparagi (patrz poniżej). Czynność powtórz.
Terrinę wstaw do lodówki. Danie podawaj z sosem z kwaśniej śmietany wymieszanej z posiekanymi ziołami, doprawionymi solą oraz pieprzem.
<strong>3 kroki do... przygotowania szparagów</strong>
Zielone szparagi nie wymagają obierania. Wystarczy obciąć zdrewniałe końcówki. Natomiast białe obierz na całej długości i odłam twarde końce.
Oczyszczone szparagi przekrój wzdłuż. Odłamane części można wykorzystać do przygotowania wywaru na zupę szparagową.
Szparagi gotuj w wysokim garnku tak, aby główki wystawały powyżej gotującej się wody. Wystarczy, że główki zmiękną pod wpływem pary.Źródło: Na żywo