Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Terrina ziemniaczana z sosem ziołowym"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1003
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666486
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1003
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666486
Składniki
Gotowane ziemniaki obierz i przeciśnij przez praskę. Do rondelka wlej śmietanę i podgrzej ją (nie gotuj). Dodaj rozpuszczoną w wodzie żelatynę i majonez. Do przeciśniętych przez praskę ziemniaków dodaj oliwki, suszone pomidory, sól i pieprz. Następnie dolej mieszankę śmietanową i wszystko wymieszaj. Formę wyłóż folią spożywczą. Na dnie i obwodzie rozłóż plastry pieczonych ziemniaków. Następnie rozsmaruj część masy i ułóż ugotowane szparagi (patrz poniżej). Czynność powtórz.
Terrinę wstaw do lodówki. Danie podawaj z sosem z kwaśniej śmietany wymieszanej z posiekanymi ziołami, doprawionymi solą oraz pieprzem.
<strong>3 kroki do... przygotowania szparagów</strong>
Zielone szparagi nie wymagają obierania. Wystarczy obciąć zdrewniałe końcówki. Natomiast białe obierz na całej długości i odłam twarde końce.
Oczyszczone szparagi przekrój wzdłuż. Odłamane części można wykorzystać do przygotowania wywaru na zupę szparagową.
Szparagi gotuj w wysokim garnku tak, aby główki wystawały powyżej gotującej się wody. Wystarczy, że główki zmiękną pod wpływem pary.Źródło: Na żywo