Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś smaczną rybę w panierce, tilapię z młodymi ziemniakami i sałatą maślaną z ogórkiem, rzodkiewką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 732
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3802
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3817
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 390
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 732
Składniki
Wymyte liście sałaty rwiemy na większe kawałki, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry lub ćwiartki. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, dodajemy drobno pokrojony koper i natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany, jeszcze raz wszystko mieszamy i wstawiamy na 10-15 minut do lodówki.
W między czasie wymyte, odciśnięte z wody filety doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, panierujemy w jajku i bułce tartej.
Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Odlewamy wodę z ugotowanych ziemniaków, dodajemy dużo kopru, potrząsamy żeby wymieszać koper w ziemniakach.
Podajemy usmażone kawałki ryby z ziemniakami i sałatą. Smacznego!!!