Do góry

Dania główne Przepis na:

Tilapia w panierce, ziemniaki, sałata.

Tilapia w panierce, ziemniaki, sałata.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1448 Ocena: 18789

Dodano:

Odsłon: 589

Proponuję dziś smaczną rybę w panierce, tilapię z młodymi ziemniakami i sałatą maślaną z ogórkiem, rzodkiewką.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte liście sałaty rwiemy na większe kawałki, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry lub ćwiartki. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, dodajemy drobno pokrojony koper i natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany, jeszcze raz wszystko mieszamy i wstawiamy na 10-15 minut do lodówki.

  2. W między czasie wymyte, odciśnięte z wody filety doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, panierujemy w jajku i bułce tartej.

  3. Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.

  4. Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Odlewamy wodę z ugotowanych ziemniaków, dodajemy dużo kopru, potrząsamy żeby wymieszać koper w ziemniakach.

  5. Podajemy usmażone kawałki ryby z ziemniakami i sałatą.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń