Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś smaczną rybę w panierce, tilapię z młodymi ziemniakami i sałatą maślaną z ogórkiem, rzodkiewką.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 457
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 178
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 457
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 178
Składniki
Wymyte liście sałaty rwiemy na większe kawałki, rzodkiewki i ogórka kroimy w plastry lub ćwiartki. Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym, dodajemy drobno pokrojony koper i natkę pietruszki. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy 4 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany, jeszcze raz wszystko mieszamy i wstawiamy na 10-15 minut do lodówki.
W między czasie wymyte, odciśnięte z wody filety doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym, panierujemy w jajku i bułce tartej.
Tak przygotowane kawałki ryby smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Odlewamy wodę z ugotowanych ziemniaków, dodajemy dużo kopru, potrząsamy żeby wymieszać koper w ziemniakach.
Podajemy usmażone kawałki ryby z ziemniakami i sałatą. Smacznego!!!