Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Tofu w cieście. Tofu, jest to rodzaj twarogu, otrzymywanego z mleka sojowego. Tofu jest bogate w białko, wapń i fosfor, a także fitohormony, które zmniejszają ryzyko rozwoju nowotworów, łagodzą objawy menopauzy i regulują poziom cholesterolu.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4359
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1095
Polecam.
Odsłon: 609
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4359
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1095
Polecam.
Odsłon: 609
Składniki
Ser pokrój w kostkę oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz lubczykiem. Przygotowany ser odstaw na 1 godzinę, aby poleżała w przyprawach.
Do miski przesiej mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewaj stopniowo zimną wodę, im zimniejsza tym lepiej, to panierka będzie bardziej chrupiąca. Delikatnie wymieszaj składniki za pomocą rózgi, ponieważ dobrze napowietrza masę. Ciasto powinno być dokładnie wymieszane, ale trzeba to robić delikatnie, aby nie straciło puszystości.
Tofu oprósz delikatnie mąką pszenną, dzięki temu panierka będzie się lepiej trzymała. Obtoczone kawałki sera zanurzaj w cieście.
Tofu kładź na rozgrzany olej. Smaż do uzyskania ładnego rumianego koloru. Przed podaniem osącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Dodajemy ulubione sos i smacznego.