Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tomasz Jakubiak: pieczony camembert z jabłkiem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 291
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 291
Składniki
Jabłko obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. W misce wymieszaj jabłko, ziarna wanilii i sok z cytryny. Dopraw pieprzem. Zetnij górę camemberta. Na wierzchu ułóż kawałki jabłka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 st. C. Piecz, aż ser się zrumieni i zacznie bulgotać.
Wlej na patelnię miód i wodę. Dodaj tymianek i rozmaryn. Gotuj, aż woda zacznie się pienić. Dodaj pokrojoną w plastry gruszkę i poczekaj, aż zmięknie. Wyjmij i ułóż na pergaminie.
Na patelnię wyłóż truskawki, dodaj cukier. Dolej sok z granatów. Gotuj, aż owoce zaczną zmieniać konsystencję i przypominać gęsty sos. Dodaj porwane liście bazylii.
Ser podawaj z sałatą, szpinakiem i cienkimi plastrami wcześniej przygotowanej gruszki. Na koniec całość polej truskawkowym sosem.Źródło: Olivia