Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort naleśnikowy z mięsem mielonym"
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9567
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42150
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 454
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 266
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9567
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42150
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 454
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 266
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 399
Składniki
Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, szczyptę soli, wlej mleko oraz wodę gazowaną, wbij jajka. Zmiksuj, aby powstało gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny. Na patelni rozgrzej olej i usmaż naleśniki.
Marchewki oczyść i obgotuj w osolonej wodzie (5-8 min). Wyjmij, ostudź. Dwie marchewki zetrzyj na tarce jarzynowej. Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przekrój na pół, wyjmij żółtka. Białka zetrzyj na tarce jarzynowej, żółtka posiekaj.
Rozgrzej łyżkę oleju, wrzuć mielone mięso. Dodaj obraną posiekaną cebulę i smaż, mieszając, około 10 min. Wsyp starty żółty ser oraz starte marchewki. Wymieszaj farsz i przypraw solą oraz pieprzem. Smaż jeszcze kilka minut. Ostudź.
Ułóż zimny naleśnik, posmaruj farszem, nakryj kolejnym naleśnikiem. Tak postępuj do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinien stanowić naleśnik.
Boki i wierzch tortu posmaruj majonezem. Obsyp posiekanymi żółtkami, startymi białkami.
Udekoruj kwiatkami z marchewki oraz natką. Schłodź w lodówce. Do farszu możesz użyć mięsa wieprzowego lub drobiowego oraz dodać trochę smażonych pieczarek.Źródło: Takie jest życie