Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie, nie tylko na jesienny obiad. Z podwójnej ilosci mozna upiec cala blache i czesc zamrozic. Odgrzewane smakuje równie dobrze.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Najpierw przygotowac spód tortu: Obrac i zetrzec marchewke, następnie zagniesc ciasto ze wszystkich składników. Jesli ciasto klei sie za bardzo, dodac troche maki. Ciasto przelozyc do natluszczonej lub wylozonej papierem do pieczenia formy.
Oczyscic pora i pokroic w pierscienie. Drobno posiekac kapuste i zetrzec drobno marchewki.
Na gorącej patelni z olejem podsmazyc mieso mielone, dodać pora, kapuste i dusic na wolnym ogniu przez około 5 minut. Dodac marchewki i kwana smietane. Doprawic sola, pieprzem i oregano. Nastepnie ulozyc warzywa na przygotowanym spodzie i posypac tartym serem. Piec przez około 40 minut w 200 ° C.