Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste danie, nie tylko na jesienny obiad. Z podwójnej ilosci mozna upiec cala blache i czesc zamrozic. Odgrzewane smakuje równie dobrze.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 359
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 818
Składniki
Najpierw przygotowac spód tortu: Obrac i zetrzec marchewke, następnie zagniesc ciasto ze wszystkich składników. Jesli ciasto klei sie za bardzo, dodac troche maki. Ciasto przelozyc do natluszczonej lub wylozonej papierem do pieczenia formy.
Oczyscic pora i pokroic w pierscienie. Drobno posiekac kapuste i zetrzec drobno marchewki.
Na gorącej patelni z olejem podsmazyc mieso mielone, dodać pora, kapuste i dusic na wolnym ogniu przez około 5 minut. Dodac marchewki i kwana smietane. Doprawic sola, pieprzem i oregano. Nastepnie ulozyc warzywa na przygotowanym spodzie i posypac tartym serem. Piec przez około 40 minut w 200 ° C.