Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 99
Składniki
Ziemniaki obieram, płuczę i kroję na cienkie plasterki. Cebule obieram i kroję w półtalarki, tak by „piórka” były jak najdłuższe.
Pokrojoną cebulę smażę na złocisty kolor na margarynie, przyprawiając ją solą i pieprzem. Mieszam ją z 2 łyżkami cebulki prażonej oraz pokrojonymi ziemniakami. Przyprawiam solą i pieprzem.
Tortownicę o śr. 24 cm smaruję tłuszczem. Napełniam ją warstwami z ziemniaków oraz plasterków kiełbasy.
Piekę 2 godz. w 200 st. Wierzch zapiekanki posypuję startym serem i pozostałą cebulką prażoną. Piekę jeszcze 5 min.
Kulinarna sztuczka: Zapiekanka będzie tym szybciej gotowa, im cieńsze zrobisz plasterki ziemniaków. Kartofle warto więc pokroić na tarce do krojenia ogórków albo w malakserze z ostrzem do robienia talarków.Źródło: Tina