Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15850
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15850
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Ziemniaki obieram, płuczę i kroję na cienkie plasterki. Cebule obieram i kroję w półtalarki, tak by „piórka” były jak najdłuższe.
Pokrojoną cebulę smażę na złocisty kolor na margarynie, przyprawiając ją solą i pieprzem. Mieszam ją z 2 łyżkami cebulki prażonej oraz pokrojonymi ziemniakami. Przyprawiam solą i pieprzem.
Tortownicę o śr. 24 cm smaruję tłuszczem. Napełniam ją warstwami z ziemniaków oraz plasterków kiełbasy.
Piekę 2 godz. w 200 st. Wierzch zapiekanki posypuję startym serem i pozostałą cebulką prażoną. Piekę jeszcze 5 min.
Kulinarna sztuczka: Zapiekanka będzie tym szybciej gotowa, im cieńsze zrobisz plasterki ziemniaków. Kartofle warto więc pokroić na tarce do krojenia ogórków albo w malakserze z ostrzem do robienia talarków.Źródło: Tina