Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój Mąż uwielbia tortellini, a ja z kolei sos pomidorowy, dlatego dzisiejszy pomysł łączy te dwie rzeczy w ten sposób powstało bardzo apetyczne danie :)
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 68
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 27
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 277
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 68
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 27
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 277
Składniki
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnie wlać olej, podsmażyć cebulkę i czosnek, dodać pomidory i odcedzony makaron. Dodać przyprawy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 15 min.
Gotowe danie można posypać startym żółtym serem. Smacznego :)