Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój Mąż uwielbia tortellini, a ja z kolei sos pomidorowy, dlatego dzisiejszy pomysł łączy te dwie rzeczy w ten sposób powstało bardzo apetyczne danie :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 112
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 85
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 112
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 85
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 219
Składniki
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnie wlać olej, podsmażyć cebulkę i czosnek, dodać pomidory i odcedzony makaron. Dodać przyprawy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 15 min.
Gotowe danie można posypać startym żółtym serem. Smacznego :)