Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój Mąż uwielbia tortellini, a ja z kolei sos pomidorowy, dlatego dzisiejszy pomysł łączy te dwie rzeczy w ten sposób powstało bardzo apetyczne danie :)
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 591
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 302
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 591
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 302
Składniki
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedzić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Na rozgrzaną patelnie wlać olej, podsmażyć cebulkę i czosnek, dodać pomidory i odcedzony makaron. Dodać przyprawy, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 15 min.
Gotowe danie można posypać startym żółtym serem. Smacznego :)