Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla podobnie jak sałatka kebabowa, każdy ma własny sposób na jej podanie, własne ulubione składniki. Oto moja wersja tortilli. Zapraszam do spróbowania. :))
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Smaki Grecji!
Odsłon: 97
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, przyprawić, usmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem, aby nie była zbyt ostra. Pieczarki obrać, pokroić na plasterki, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na oliwie z oliwek. Sporządzić sosy: Przy sosie pomidorowym wystarczy wymieszać ze sobą składniki na niego przeznaczone. Aby uzyskać sos czosnkowy należy wymieszać obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek z jogurtem naturalnym. Pomidory pokroić na grube kawałki, ogórka obrać, pokroić na dość grube plastry, a te plastry na cztery części. Placki tortilli posmarować sosem pomidorowym. Nałożyć usmażone mięso z papryką, groszek konserwowy i podsmażone pieczarki. Placki zawinąć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na około 5 minut. Po tym czasie tortillę wyjąć, dodać pomidory, ogórki i cebulę. Polać sosem czosnkowym. Smacznego.