Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hiszpańskie danie idealne na bardzo konkretny obiad. Omlet z ziemniakami, chorizo i oliwkami.
Patelnia do zapiekania
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1120
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 87
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1128
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2342
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2422
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1120
Pyszne ciasto bez pieczenia z masą krówkową i prażonymi migdałami.
Odsłon: 87
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1128
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2342
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2422
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1088
Składniki
Ziemniaki gotujemy, studzimy i kroimy w plastry. Chorizo kroimy na plasterki. Wkładamy na suchą patelnię i smażymy. Chorizo jest bardzo tłuste i nie potrzebuje dodatkowego oleju. Kiedy plasterki kiełbasy będą chrupiące zdejmujemy je z patelni. Na wytopionym z chorizo tłuszczu smażymy pokrojoną w piórka cebulę, aż będzie miękka (około 10 minut). Pokrojone ziemniaki łączymy z chorizo, cebulą, pokrojonymi oliwkami i drobno poszatkowaną papryczką (warto zostawić kilka plasterków chorizo i ułożyć je na górze tortilli). Jajka i śmietankę mieszamy trzepaczką. Dodajemy przyprawy i tarty ser. Masę jajeczno-serową mieszamy z ziemniakami z dodatkami. Patelnię (odpowiednią do piekarnika) smarujemy olejem. Wylewamy całą masę na omleta i równomiernie rozkładamy. Na górze układamy odłożone plasterki chorizo. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.