Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie, które nieziemsko smakuje! Uwielbiam!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 921
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Kurczaka pokroić w drobną kostkę i posypać przyprawą gyros. Odstawić na 10 min. Pomidory, cebulę i ogórka pokroić w kostkę - wymieszać razem. Sałatę pokroić na drobne paseczki. Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Kurczaka usmażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu, podlewając lekko wodą, aby się nie wysuszył. W między czasie przygotować sos: jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sosem czosnkowym, odstawić, żeby się połączyły smaki.
Piekarnik ustawić na 180 stopni. Wszystkie przygotowane składniki rozdzielić na 4 części, ale odrobinę sera pozostawić do posypania placków. Na każdą tortillę układać: porcję podsmażonego kurczaka, zmieszanych warzyw, sałaty, sera. Placki tortilli zawijać, skleić za pomocą odrobiny sosu czosnkowego i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Gotowe tortille posypać pozostałym żółtym serem. Piec ok. 10-15 min, aby ser i placki się zrumieniły. Podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO!