Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną Quesadillę z mięsem mielonym, serem i jajkiem, dwie tortille smażone na patelni z pysznym farszem, a do tego mega szybki sos który złagodzi pikantność potrawy. Zapraszam serdecznie :-) Przepis https://youtu.be/TSEIPMfn5x0
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
Na początku przygotujemy sos aby miał czas się przegryźć. Do miseczki wrzucamy ogórka konserwowego i cebulę pokrojoną w drobną kostkę, drobno posiekany czosnek, jogurt grecki, majonez, zioła prowansalskie, pieprz, sól do smaku, musztardę, ketchup i koper. Całość należy dokładnie wymieszać i odstawić w temperaturze pokojowej do przerobienia. Już teraz zajmiemy się robieniem Quesadilli. Rozgrzewamy mocno patelnię i wlewamy odrobinę oleju , następnie układamy grubo pokrojone pieczarki i podsmażamy na złoty kolor, następnie dorzucamy cebulę pokrojoną w piórka, paprykę pokrojoną w kostkę, drobno posiekany czosnek, całość mieszamy i podsmażamy, w między czasie dorzucamy paprykę chilli i tymianek, mieszamy i podsmażamy. Następnie dorzucamy mięso mielone i podsmażamy od czasu do czasu mieszając aż odparuje większość płynów, następnie wlewamy rozbełtane jajka po całej powierzchni patelni i formujemy koło o średnicy tortilli, na górę posypujemy startym ser, dorzucamy kukurydzę i natkę pietruszki. Całość przykrywamy tortillą i jeszcze chwilę podsmażamy aby jajko dokładnie się ścięło, już teraz umiejętnie przewracamy naszą quesadillę na drugą stronę, dodajemy odrobinę masła i podsmażamy tylko chwilę aby tortilla się zarumieniła, w między czasie dorzucamy ser, kukurydzę i kolejną tortillę, całość dociskamy i umiejętnie przewracamy na drugą stronę, dorzucamy odrobinę masła, chwilę podsmażamy i Nasza quesadilla jest gotowa!!! Quesadillę kroimy na trójkąty jak pizzę i serwujemy z pysznym sosem. Smacznego !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)