Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortilla z salsą pomidorową"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Pomidory, papryczkę chili i cebulę oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzuć drobno posiekaną bazylię i kolendrę.
Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Pod koniec dodaj sok z limonki i oliwę. Następnie wstaw na kilka godzin do lodówki.
Tortille podpiecz z jednej strony na suchej patelni. Następnie zdejmij placek i podpieczoną stronę posmaruj pomidorową salsą. Na sos zetrzyj ser feta. Tortille złóż na pół, posmaruj ją olejem i podpiecz w rozgrzanym piekarniku na funkcji grill.Źródło: Na żywo