Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na przepis na przepyszne tortille, które nie tylko są smaczne, ale także zdrowe i pełne witamin. To idealne danie na szybki obiad lub kolację, szczególnie kiedy macie ochotę na coś lekkiego, a jednocześnie pożywnego.
deska do krojenia, miska, nóż
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Umyte rzodkiewki kroimy na mniejsze kawałki. Czerwoną cebule kroimy w piórka. Szczypiorek z dymki drobno siekamy.
W misce umieszczamy odsączony z nadmiaru zalewy serek wiejski. Do serka dodajemy pokrojone rzodkiewki oraz cebulę. Wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na placku tortilli umieszczamy mieszankę z serka wiejskiego z rzodkiewką oraz cebulą i rozprowadzamy po tortilli, zostawiając wolne brzegi. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem, na środku układamy liście sałaty. Tortillę zawijamy w rulon, kroimy na pół i od razu podajemy.