Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pollo alla cacciatora, przepis dla tych wszystkich, którym tęskni się już za włoskimi wakacjami
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31274
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31274
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1378
Składniki
piersi z kurczaka solimy, pieprzymy i odstawiamy na minimum pół godziny
boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na dużej patelni, jak już się zrumieni i wytopi układamy go na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem), na boczek wylewamy pomidory z puszki oraz wino, przyprawiamy rozmarynem oraz pieprzem
na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy piersi z kurczaka, aż nam się zrumienią z obu stron, gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego
na patelni po kurczaku smażymy cebulę i paprykę pokrojone w kostkę oraz drobno posiekany czosnek, solimy, a jak już warzywa zmiękną układamy je na kurczaku
na patelni po warzywach rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki pokrojone w ćwiartki, solimy i smażymy aż się zrumienią, gotowe przekładamy na warzywa, dodajemy również odsączone oliwki
naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 45 minut, podajemy z bagietką i białym winem, smacznego !!! ;-)