Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli pollo alla cacciatora, przepis dla tych wszystkich, którym tęskni się już za włoskimi wakacjami
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 84
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 84
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Składniki
piersi z kurczaka solimy, pieprzymy i odstawiamy na minimum pół godziny
boczek kroimy w kostkę i wysmażamy na dużej patelni, jak już się zrumieni i wytopi układamy go na dnie naczynia żaroodpornego (wybieramy takie z przykryciem), na boczek wylewamy pomidory z puszki oraz wino, przyprawiamy rozmarynem oraz pieprzem
na tłuszczu wytopionym z boczku smażymy piersi z kurczaka, aż nam się zrumienią z obu stron, gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego
na patelni po kurczaku smażymy cebulę i paprykę pokrojone w kostkę oraz drobno posiekany czosnek, solimy, a jak już warzywa zmiękną układamy je na kurczaku
na patelni po warzywach rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki pokrojone w ćwiartki, solimy i smażymy aż się zrumienią, gotowe przekładamy na warzywa, dodajemy również odsączone oliwki
naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 45 minut, podajemy z bagietką i białym winem, smacznego !!! ;-)