Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty z brukselką"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 10
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 318
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 10
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 133
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 204
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 318
Składniki
Bagietę pokrój w kromki. Rozłóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 200 °C w nagrzanym piekarniku przez 4 minut. Wyjmij i schłodź.
Brukselkę umyj i ugotuj w osolonej wodzie około 5 minut. Następnie odcedź, opłucz zimną wodą i poczekaj, aż woda ścieknie. Na patelni upraż orzeszki piniowe. Obierz cebulę, przekrój na pół, a potem wzdłuż. Na rozgrzanej oliwie podsmaż razem brukselkę i cebulę. Pod koniec dodaj orzeszki. Dopraw mieloną papryką, solą i pieprzem. Mieszankę rozłóż na tosty i posyp startym serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego na 190° C i zapiekaj przez około 5 minut.Źródło: Na żywo