Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty z purée z bobu"
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 175
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 387
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 175
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 175
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 387
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 175
Składniki
Wytnij koła z pieczywa za pomocą szklanki.
Masło posól i wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Bób umyj i gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzony obierz z łupinek i umieść w misce.
Dodaj otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz, łyżkę oliwy z oliwek, posiekany koperek oraz starty parmezan. Całość zmiksuj.
Tosty upiecz i posmaruj masłem. Nałóż na nie po plastrze pomidora i wyciśnij za pomocą rękawa cukierniczego purée z bobu.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax