Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tosty z purée z bobu"
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8475
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5834
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6031
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8475
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5834
Składniki
Wytnij koła z pieczywa za pomocą szklanki.
Masło posól i wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Bób umyj i gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Ostudzony obierz z łupinek i umieść w misce.
Dodaj otartą skórkę z cytryny, sól, pieprz, łyżkę oliwy z oliwek, posiekany koperek oraz starty parmezan. Całość zmiksuj.
Tosty upiecz i posmaruj masłem. Nałóż na nie po plastrze pomidora i wyciśnij za pomocą rękawa cukierniczego purée z bobu.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax