Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjne chińskie pierożki

Tradycyjne chińskie pierożki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne chińskie pierożki"

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • garść grzybów mun
  • 3 dymki
  • 3 cm korzenia imbiru
  • koperek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • olej
  • sól
  • pieprz Przygotowanie: ok. 90 minut
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tradycyjne chińskie pierożki

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć, posiekać. Imbir obrać, zetrzeć. Kapustę poszatkować, dymkę i koperek posiekać. Wszystko podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Wystudzić i wymieszać na jednolitą masę. 2 Z mąki, szczypty soli i ok. szklanki gorącej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 5 mm, wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi. Usmażyć na złoto na oleju, potem na patelnię wlać wodę (do wysokości 1/2 cm). Częściowo przykryć i gotować, aż woda odparuje.

  2. Dobrze jest użyć do tej potrawy oleju sezamowego lub z orzeszków ziemnych – podkreśli jej orientalny charakter.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń