Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne chińskie pierożki"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2877
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 514
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2877
Składniki
Grzyby namoczyć, posiekać. Imbir obrać, zetrzeć. Kapustę poszatkować, dymkę i koperek posiekać. Wszystko podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym. Wystudzić i wymieszać na jednolitą masę. 2 Z mąki, szczypty soli i ok. szklanki gorącej wody zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość 5 mm, wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi. Usmażyć na złoto na oleju, potem na patelnię wlać wodę (do wysokości 1/2 cm). Częściowo przykryć i gotować, aż woda odparuje.
Dobrze jest użyć do tej potrawy oleju sezamowego lub z orzeszków ziemnych – podkreśli jej orientalny charakter.Źródło: Twoje Imperium