Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsy mielone możemy przygotować praktycznie ze wszystkich rodzajów mięsa , ale najczęściej przygotowujemy je z wieprzowiny lub wieprzowo-wołowe. Moje dzisiejsze klopsy przygotowane są tradycyjnie z mielonego mięsa wieprzowego z dodatkiem cebuli, czosnku ,cebulki zielonej, przypraw oraz jajka i odciśniętej bułki. Panierowane w bułce tartej , smażone na rozgrzanym tłuszczu.
miska, nóż, praska, patelnia,
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 199
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 360
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 937
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 199
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3985
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 360
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 937
Składniki
Cebulę obieramy i drobno kroimy , czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy do zeszklenia cebulę z czosnkiem. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko , przyprawy, namoczone w mleku lecz odciśnięte bułki całość mieszamy. Na koniec dodajemy podsmażoną cebulkę z czosnkiem oraz posiekaną cebulkę zieloną. Po dokładnym wymieszaniu w dłoniach formujemy klopsy , obtaczamy w bułce tartej. Klopsy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego.
Smażenie klopsów.
Klopsy gotowe do podania.