Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjne mielone

Tradycyjne mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 805 Ocena: 15408

Dodano:

Odsłon: 12116

Proste i szybkie danie na obiad lub do kanapki.

Składniki

  • 60-70dgk łopatki lub od szynki
  • Cebula średnia
  • 5-6 ząbków czosnku {małe,większe 3 )
  • Bułka 1szt
  • Jajka 2szt.
  • sól,pieprz,wegeta
  • bułka tarta i tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojone mięso zmielić,bułkę namoczyć w mleku.
    Cebulkę drobno posiekać ,czosnek przepuścić przez praskę.Dodać do zmielonego mięsa cebulkę czosnek,jajka,odciśniętą bułkę i przyprawy.
    Dobrze wyrobić ,formować sznycelki,obtoczyć w bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz.Smażyć z obu stron.

    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 czerwca 2016 Uwielbiam mielone szczególnie z buraczkami i młodymi ziemniaczkami :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 12 maja 2016 Rewelacja,pierwszy raz widzę taki przepis.Polecam. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń