Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady przygotowałam według przepisu Smaker, są bardzo smaczne, mięsko kruche, mięciutkie , smakowite dodatki. Przepis nie skomplikowany i prosty. Przepis polecam
nóż, deska, tłuczek, patelnia, rondel, łyżka, ręcznik papierowy, wykałaczki lub nić kuchenna,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 598
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3716
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 465
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 598
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3716
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 280
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 465
Składniki
Umyte, osuszone mięso pokroić na plastry. Ubić na płasko jak jak na standardowe kotlety - czyli rozbić na płaty. Doprawić wędzona papryką, granulowanym czosnkiem solą i pieprzem do smaku. Na każdym rozsmarować musztardę. Boczek pokroić w kostkę, ułożyć na płatach mięsa. Przygotować warzywa; Cebulę pokroić w kostkę a drugą pokroić w piórka, ogórki w paski - słupki, ułożyć na wierzchu płatów, Całość zwinąć w roladę , zespolić wykałaczką lub zwinąć nitką kuchenną. Na większej patelni rozgrzać tłuszcz, rolady smażyć z obu stron przez około 5 - 7 minut. na średnim ogniu. Dodać do rolad pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć kolejne 2 minuty. Przełożyć do większego rondla po czym zalać bulionem tak aby rolady były zakryte do 3/4 wysokości. Dusić pod przykryciem około 2 - 2,5 godziny. Po zakończeniu duszenia rolady wyjąć, zdjąć nitkę lub wyjąc wykałaczki, a do powstałego płynu wlać mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprowadzić do zagotowania aż sos zgęstnieje. Sos zabielić śmietaną. Podawać do drugiego dania np. z kluskami i ulubiona kapustą czy do ziemniaczków i surówki.
Rolady podczas smażenia.