Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tradycyjny rassolnik"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7676
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258489
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7676
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258489
Składniki
Mięso umyj, zalej małą ilością zimnej wody. Wrzuć przyprawy (bez soli!) i gotuj pod pokrywką około godziny, aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. wrzuć do wywaru z mięsem, gotuj, aż będą prawie miękkie, dolej zalewę solną.
Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki i pietruszki obierz, pokrój na małe kawałeczki, podobnie ogórki. Rozgrzej olej na patelni. Wrzuć pokrojone warzywa i smaż, aż wyparuje z nich cały sok. Jarzynkę dodaj do gotującego się bulionu. Przykryj i gotuj na małym ogniu kolejne 20-30 minut.
Wyjmij mięso, pokrój na małe kawałeczki. Rozłóż do miseczek i zalej gorącym rosołem. Do każdej miseczki możesz ewentualnie dodać po łyżce gęstej, kwaśnej śmietany i posypać posiekaną zieleniną – koperkiem lub natką pietruszki. Zupa znakomicie smakuje z kromką razowego chleba.Źródło: Naj