Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tradycyjny rassolnik"
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42971
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42971
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 474
Składniki
Mięso umyj, zalej małą ilością zimnej wody. Wrzuć przyprawy (bez soli!) i gotuj pod pokrywką około godziny, aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. wrzuć do wywaru z mięsem, gotuj, aż będą prawie miękkie, dolej zalewę solną.
Cebulę obierz, posiekaj. Marchewki i pietruszki obierz, pokrój na małe kawałeczki, podobnie ogórki. Rozgrzej olej na patelni. Wrzuć pokrojone warzywa i smaż, aż wyparuje z nich cały sok. Jarzynkę dodaj do gotującego się bulionu. Przykryj i gotuj na małym ogniu kolejne 20-30 minut.
Wyjmij mięso, pokrój na małe kawałeczki. Rozłóż do miseczek i zalej gorącym rosołem. Do każdej miseczki możesz ewentualnie dodać po łyżce gęstej, kwaśnej śmietany i posypać posiekaną zieleniną – koperkiem lub natką pietruszki. Zupa znakomicie smakuje z kromką razowego chleba.Źródło: Naj