Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno temu, oglądając program kulinarny w TV, słyszałam jak kucharz, mówił na temat kotletów. Że tradycyjne schabowe, przyprawia się jedynie solą i pieprzem. Można przyprawy urozmaicić, wzbogacić smakowo, ale to nie będą już tradycyjne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1919
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1447
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1919
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1447
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry.Każdy potłuc przez folię.
Przyprawić solą i pieprzem.
Obtaczać najpierw w mące, potem rozkłóconych jajkach i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, najlepiej na smalcu. Układać w naczyniu żaroodpornym.
Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 min.
Podawać w/g upodobania, na ciepło do obiadu czy zimno, jako przekąskę do sałatki.