Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjny schabowy z nutką majonezu

Przepis dnia 2021-09-19
Tradycyjny schabowy z nutką majonezu

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 456

Dodano:

Odsłon: 2480

Tradycyjny, ale nie do końca, bo z dodatkiem majonezu smażony na kaczym smalcu, który nadaje aksamitnego i wyjątkowego charakteru oraz wydobywa głębię smaku soczystego kawałka mięsa.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • pieprz
  • Sól
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • mały pęczek koperku
  • smalec kaczy @agro_top_pl
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tradycyjny schabowy z nutką majonezu

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbij na cienkie plastry oprócz pieprzem i solą. Rozbełtaj jajko z majonezem i posiekanym koperkiem.
    Kotlety zamocz w jajecznej masie i obtoczyć w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym smalcu na złoto-brązowy kolor.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń