Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z musem ze świeżych truskawek ze śmietaną. Wyśmienite danie na lato dla najmłodszych i nie tylko!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39719
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 185
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9278
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39719
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 412
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 185
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 377
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9278
Składniki
Przygotowanie musu truskawkowego. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, obrać z szypułek (w tej kolejności właśnie, a nie odwrotnie, bo truskawki płukane bez szypułek będą tracić sok) i rozdrobnić widelcem - w stopniu wg własnego widzimisię ;). Dodac śmietanę, cukier i wymieszać.
Ryż. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu - przeciętnie 15 min.
Podanie. Ugotowany ryż podzielić na dwie porcje (chyba, ze ktoś lubi całą ;)), wyłożyć na talerze i polać przygotowanym musem. Ja nie przepadam aż tak bardzo za posiłkami na słodko, ale moja córa zajada się tym, aż jej się uszy trzęsą. A poza sezonem polecam zamiast plastikowych truskawek z importu nasze mrożone. Zapach i smak rewelacja!