Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z musem ze świeżych truskawek ze śmietaną. Wyśmienite danie na lato dla najmłodszych i nie tylko!
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5342
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 729
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3684
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 403
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2025
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5342
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 729
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3684
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 403
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2025
Składniki
Przygotowanie musu truskawkowego. Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, obrać z szypułek (w tej kolejności właśnie, a nie odwrotnie, bo truskawki płukane bez szypułek będą tracić sok) i rozdrobnić widelcem - w stopniu wg własnego widzimisię ;). Dodac śmietanę, cukier i wymieszać.
Ryż. Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu - przeciętnie 15 min.
Podanie. Ugotowany ryż podzielić na dwie porcje (chyba, ze ktoś lubi całą ;)), wyłożyć na talerze i polać przygotowanym musem. Ja nie przepadam aż tak bardzo za posiłkami na słodko, ale moja córa zajada się tym, aż jej się uszy trzęsą. A poza sezonem polecam zamiast plastikowych truskawek z importu nasze mrożone. Zapach i smak rewelacja!