Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako że na ryneczkach królują truskawki nie można nie zrobić zupy z dzieciństwa ! Z truskawkami i makaronem - na ciepło bądź na zimno.
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326988
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12185
Składniki
Gotujemy dowolny makaron. Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek. Wrzucamy do blendera i dodajemy pół litra wody.
Do garnka wlewamy zblendowane truskawki dodajemy oba cukry, sok z cytryny i śmietanę - zagotowujemy. W pozostałej zimnej wodzie mieszamy mąkę i dolewamy do zupy. Chwile gotujemy aby zupa zgęstniała. Podajemy na ciepło bądź na zimno z ulubionym makaronem (ja polecam muszelki ponieważ kiedy zupa do nich wpłynie smakuje jeszcze obłędniej)