Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako że na ryneczkach królują truskawki nie można nie zrobić zupy z dzieciństwa ! Z truskawkami i makaronem - na ciepło bądź na zimno.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415935
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4062
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415935
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Gotujemy dowolny makaron. Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek. Wrzucamy do blendera i dodajemy pół litra wody.
Do garnka wlewamy zblendowane truskawki dodajemy oba cukry, sok z cytryny i śmietanę - zagotowujemy. W pozostałej zimnej wodzie mieszamy mąkę i dolewamy do zupy. Chwile gotujemy aby zupa zgęstniała. Podajemy na ciepło bądź na zimno z ulubionym makaronem (ja polecam muszelki ponieważ kiedy zupa do nich wpłynie smakuje jeszcze obłędniej)