Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako że na ryneczkach królują truskawki nie można nie zrobić zupy z dzieciństwa ! Z truskawkami i makaronem - na ciepło bądź na zimno.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8493
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 335
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4911
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45187
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8493
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 335
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4911
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45187
Składniki
Gotujemy dowolny makaron. Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek. Wrzucamy do blendera i dodajemy pół litra wody.
Do garnka wlewamy zblendowane truskawki dodajemy oba cukry, sok z cytryny i śmietanę - zagotowujemy. W pozostałej zimnej wodzie mieszamy mąkę i dolewamy do zupy. Chwile gotujemy aby zupa zgęstniała. Podajemy na ciepło bądź na zimno z ulubionym makaronem (ja polecam muszelki ponieważ kiedy zupa do nich wpłynie smakuje jeszcze obłędniej)