Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczyk doskonały

Tuńczyk doskonały

Autor:

Przepisów i artykułów: 92 Ocena: 5040

Dodano:

Odsłon: 792

Doskonałe i lekkie danie.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie drogie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sałaty wsypujemy do większej miski. Kroimy na mniejsze kawałki ogórka i dodajemy do sałat. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki i dodajemy do reszty składników.

  2. Sos winegret:

    Łączymy ze sobą 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżeczkę musztardy i pół łyżeczki miodu. Proponuję dodać jeszcze odrobinę soku z cytryny. Wszystko energicznie mieszamy. Dodajemy do przygotowanych wcześniej warzyw.

  3. Stek z tuńczyka powinien mieć koło 150g. Należy go delikatnie opłukać i osuszyć. Smarujemy dwie strony niewielką ilością oliwy solimy i dodajemy pieprz. Mocno rozgrzewamy patelnie i smażymy po maksymalnie 2 minuty z każdej strony. Tuńczyk w środku musi być surowy, tak jak widać to na zdjęciu. Po zdjęciu z patelni podajemy z przygotowaną wcześniej sałatką.

    Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia filmu w którym pokazuje jak w łatwy sposób przygotować takie danie.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń