Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To się sprawdza ( połączenie z pomidorami )
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2716
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2716
Składniki
Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem plasterki. W rondlu rozgrzałem oliwę, zeszkliłem. Paprykę i pomidory pokroiłem na małe kawałki. Dodałem do cebuli i czosnku. Podlałem białym winem, dodałem koncentrat pomidorowy, dusiłem 15 minut.
Tuńczyka skropiłem oliwą, posypałem przyprawami. Odstawiłem na 15 minut. Dodałem tuńczyka do rondla, dusiłem całość ok. 15 minut, aż sos zgęstniał. Podałem z bagietką.