Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tureckie kofty"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 435
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 89
Składniki
Wołowinę umyj, osusz i zmiel w maszynce do mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Wsyp przyprawy, dolej wodę z oliwą i całość dobrze wyrób. Odstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia dodaj do masy po łyżce ajvaru oraz musztardy i uformuj wałeczki. Nadziej je delikatnie na patyczki do szaszłyków, po czym ułóż na blasze.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około 20 minut.
Gotowe kofty podawaj na sałacie i serwuj z jogurtem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV