Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tureckie kofty"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1108
Składniki
Wołowinę umyj, osusz i zmiel w maszynce do mięsa razem z cebulą i czosnkiem. Wsyp przyprawy, dolej wodę z oliwą i całość dobrze wyrób. Odstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia dodaj do masy po łyżce ajvaru oraz musztardy i uformuj wałeczki. Nadziej je delikatnie na patyczki do szaszłyków, po czym ułóż na blasze.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około 20 minut.
Gotowe kofty podawaj na sałacie i serwuj z jogurtem.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Super TV