Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarogowe kule z suszonymi pomidorkami w otrębach owsianych"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 16
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
Dodatek do sałatek lub mięsiw z grilla. Polecam przygotować od razu podwójną ilość – są tak pyszne, że trudno im się oprzeć! Można ich także użyć jako pasty do smarowania pieczywa. Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
Twaróg rozgnieć widelcem. Suszone pomidory osącz z oliwy, pokrój w kosteczkę. W misce utrzyj twaróg, suszone pomidory i posiekane zioła. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Nabieraj porcje masy i formuj kuleczki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego.
Otręby owsiane wysyp na talerzyk. Każdą kuleczkę obtocz w otrębach, delikatnie dociśnij. Wstaw do lodówki na co najmniej 20 minut, by smaki się wymieszały a kuleczki stwardniały.
Przed podaniem możesz je skropić ulubionym olejem, np. z pestek dyni lub orzechów włoskich czy octem balsamicznym.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.
Takie kulki świetnie będą smakowały... w zupie. Najlepiej w zupie-krem pomidorowej, porowej. Włóż do niej kulki tuż przed podaniem.Źródło: Chwila dla Ciebie