Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
kurczaka kroimy na 6 podłużnych kawałków (5-7 cm), doprawiamy pieprzem, sosem sojowym i curry
smażymy kurczaka na małym ogniu bez tłuszczu na patelni teflonowej
sos czosnkowy mieszamy z majonezem i odrobiną wody
tortillę przed zawijaniem kładziemy na chwilę na rozgrzanej patelni aby stała się ciepła i elastyczna
na gorącą tortille układamy kawałek kurczaka, ogórek (pokrojony w paski długości kawałków kurczaka), plaster pomidora i trochę cebuli
całość polewany jedną łyżką sosu czosnkowego, przykrywamy liściem sałaty
zawijamy tortillę i podajemy - można ją jeszcze podgrzać na opiekaczu elektrycznym lub patelni
SMACZNEGO