Do góry

Dania główne Przepis na:

Tymiankowe schabowe z papryką

Tymiankowe schabowe z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 527

Wyglądają na zwykłe schabowe a jednak pod skórką kryje się niespodzianka. Rozpływające się w ustach kotlety schabowe z nutką ziołową. Tymianek działa jak antybiotyk jest bakteriobójczy, zwalcza infekcje, wzmacnia odporność oraz nadaje naszym potrawą aromatycznego smaku.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 3 łyżki jogurtu
  • 3 łyżki majonezu
  • Tymianek świeży
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ łyżeczki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • Mąka pszenne do obtoczenia
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    3. Do miski wlewamy Jogurt.

  2. 4. Dodajemy majonez.

  3. 5. Tymianek siekamy drobno, przekładamy do jogurtu.

  4. 6. Paprykę kroimy bardzo drobno i również dodajemy do jogurtu.

  5. 7. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem.

  6. 8. Mięso moczymy w marynacie.

  7. 9. Następnie obtaczamy w mące.

  8. 10. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.

  9. 11. Panierujemy w bułce tartej.

  10. 12. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  11. 13. Podane z młodym ziemniaczkami i surówką.
    14. Obiadek gotowy.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń