Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Uczta z jednego garnka - zapiekanka z warzyw i chorizo"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14529
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1502
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14529
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5994
Składniki
Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, ostudź, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Następnie obierz i pokrój w krążki cebulę, wypestkuj paprykę i pokrój ją w paski.
Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy. Kiełbaski chorizo pokrój w plasterki i smaż 2-3 minuty z obu stron, aż zbrązowieją. Dodaj pokrojone warzywa i czosnek. Skrop resztą oliwy, posyp mieloną papryką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz 15-20 minut. Na 4-5 minut przed końcem pieczenia dodaj pomidory i ocet winny. Wyłącz piekarnik, gdy pomidory zaczną pękać.
Posyp oliwkami i natką. Podawaj na ciepło z bagietką i majonezem. : Na bazie majonezu możesz do tego dania zrobić sos aioli. Wystarczy dodać rozgnieciony ząbek czosnku, łyżkę soku z cytryny i łyżeczkę skórki z cytryny.Źródło: Olivia