Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Uczta z jednego garnka - zapiekanka z warzyw i chorizo"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27699
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27699
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Ugotuj ziemniaki w osolonej wodzie, ostudź, obierz i pokrój w cienkie plasterki. Następnie obierz i pokrój w krążki cebulę, wypestkuj paprykę i pokrój ją w paski.
Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy. Kiełbaski chorizo pokrój w plasterki i smaż 2-3 minuty z obu stron, aż zbrązowieją. Dodaj pokrojone warzywa i czosnek. Skrop resztą oliwy, posyp mieloną papryką.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piecz 15-20 minut. Na 4-5 minut przed końcem pieczenia dodaj pomidory i ocet winny. Wyłącz piekarnik, gdy pomidory zaczną pękać.
Posyp oliwkami i natką. Podawaj na ciepło z bagietką i majonezem. : Na bazie majonezu możesz do tego dania zrobić sos aioli. Wystarczy dodać rozgnieciony ząbek czosnku, łyżkę soku z cytryny i łyżeczkę skórki z cytryny.Źródło: Olivia