Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso z warzywami jest bardzo smaczne. Udka kurczaka pikantne i lekko słodkie. Warzywa pachnące ziołami.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Oczyszczone, umyte udka kurczaka umieścić w misce i zalać solanką. Na litr wody łyżka soli. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Wyjąć udka, osuszyć papierowymi ręcznikami. W miseczce wymieszać ketchup, majonez, dżem morelowy, musztardę. Pokryć udka marynatą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Warzywa oczyścić, obrać. pokroić w małe kawałki. Umieścić w miseczce i dodać 2 łyżki oleju rzepakowego oraz zioła, pieprz i sól. Pomieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia ( do gęsiarki ) i na warzywach ułożyć udka kurczaka. Szczelnie przykryć i wstawi do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1 godzinę 15 min. Na ostatnie 10 min odkryć kurczaka. Podanego z warzywami kurczaka oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.