Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso z warzywami jest bardzo smaczne. Udka kurczaka pikantne i lekko słodkie. Warzywa pachnące ziołami.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 13
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 4
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208919
Składniki
Oczyszczone, umyte udka kurczaka umieścić w misce i zalać solanką. Na litr wody łyżka soli. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Wyjąć udka, osuszyć papierowymi ręcznikami. W miseczce wymieszać ketchup, majonez, dżem morelowy, musztardę. Pokryć udka marynatą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Warzywa oczyścić, obrać. pokroić w małe kawałki. Umieścić w miseczce i dodać 2 łyżki oleju rzepakowego oraz zioła, pieprz i sól. Pomieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia ( do gęsiarki ) i na warzywach ułożyć udka kurczaka. Szczelnie przykryć i wstawi do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1 godzinę 15 min. Na ostatnie 10 min odkryć kurczaka. Podanego z warzywami kurczaka oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.