Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad.
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 85
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 61
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 433
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1062
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 85
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 61
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 433
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 1062
Składniki
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na duże kawałki. Cebulę kroimy na grube półplasterki, łodygi selera przecinamy na pół.
Pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski. Doprawiamy je dużą szczyptą soli i skrapiamy oliwą. Mieszamy.
Do mięsa kurczaka dodajemy sos sojowy, rozgniecione ząbki czosnku, musztardę, cztery łyżki oliwy, pieprz, ostrą paprykę, paprykę słodką i paprykę wędzoną. Dokładnie pokrywamy udka przyprawami. Tak przygotowane mięso możemy upiec od razu lub zamarynować je przez minimum kilka godzin w lodówce (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy warzywa i mięso. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Smacznego!