Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny i bardzo prosty przepis, idealny na rodzinny obiad.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 797
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2098
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4093
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 29
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 797
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2098
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4093
Składniki
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na duże kawałki. Cebulę kroimy na grube półplasterki, łodygi selera przecinamy na pół.
Pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski. Doprawiamy je dużą szczyptą soli i skrapiamy oliwą. Mieszamy.
Do mięsa kurczaka dodajemy sos sojowy, rozgniecione ząbki czosnku, musztardę, cztery łyżki oliwy, pieprz, ostrą paprykę, paprykę słodką i paprykę wędzoną. Dokładnie pokrywamy udka przyprawami. Tak przygotowane mięso możemy upiec od razu lub zamarynować je przez minimum kilka godzin w lodówce (mięso należy wyjąć z lodówki na godzinę przed pieczeniem).
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozkładamy warzywa i mięso. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach. Smacznego!