Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić gdy pizza robiona w domu była równomiernie upieczona? Częstym błędem jest wkładanie przygotowanej pizzy na zimnej blasze do rozgrzanego piekarnika. Powoduje to wydłużenie czasu pieczenia, szybsze upieczenie wierzchu pizzy i częste niewyrośnięcie i niedopieczenie spodu (ciasta). Prostym rozwiązaniem tego problemu jest przygotowanie pizzy np na pergaminie do pieczenia i umieszczenie jej w rozgrzanym piekarniku na już rozgrzanej blasze. Można wówczas rozgrzać piekarnik do 250-270 stopni a pieczenie potrwa dosłownie kilka minut. SMACZNEGO
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17753
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17753
Składniki