Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka ala polonezy

Udka ala  polonezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 580 Ocena: 5236

Dodano:

Odsłon: 6905

Bardzo lubię udka pieczone z nadzieniem, różne pomysły na farsz są dobre ja wykorzystałam aromatyczne pieczarki.

Składniki

  • 8 udek z kurczaka
  • Sól
  • 20 dag pieczarek
  • ½ cebuli
  • 3 łyżki ketchup
  • 2 łyżki musztardy
  • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami.
  • pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Z udek wyjmujemy kości.

  2. 2. Obtaczamy w przyprawie i doprawiamy solą.

  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

  5. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.

  6. 5. Doprawiamy pieprze oraz solą.

  7. 6. Dodajemy ketchup.

  8. 7. Następnie musztardę, chwilę prużymy i studzimy farsz.

  9. 8. Gotowym farszem nadziewamy udka.

  10. 9. Układamy w rękawie do pieczenia.

  11. 10. Zapiekamy 40 minut w 180˚C
    11. Udka gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 stycznia Jak nie trzeba obgryzać, to biorę bez pytania ;) Lubię tak zrobione uda, bo pomimo tego, że jestem lwem, to jakoś nie po drodze mi z kosteczkami ;p Pyszny przepis, 7? ;) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń