Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22066
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 96
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 377
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 105
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 157
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22066
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 96
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 377
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 105
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 157
Składniki
Udka umyć ,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z obu stron.Podlać wodą i wrzucić kostkę rosołową.Dusić pod przykryciem. Przygotować warzywa; cebulę obrać i pokroić w krążki,marchewkę obrać,umyć i pokroić w słupki.Paprykę pokroić w paski,kapustę drobno poszatkować. Warzywa wrzucić do udek i całość dusić do miękkości tak około 1 godziny. Podawać z ziemniakami.