Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka duszone w kapuście włoskiej

Udka duszone w kapuście włoskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48838

Dodano:

Odsłon: 4517

:)

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 1 marchew
  • 2 cebule
  • 1 mała papryka czerwona
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • Sól i pieprz
  • Olej do smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Udka duszone w kapuście włoskiej

Przygotowanie

  1. Udka umyć ,osuszyć ,natrzeć solą i pieprzem.W rondlu rozgrzać trochę oleju i obsmażyć z obu stron.Podlać wodą i wrzucić kostkę rosołową.Dusić pod przykryciem.
    Przygotować warzywa; cebulę obrać i pokroić w krążki,marchewkę obrać,umyć i pokroić w słupki.Paprykę pokroić w paski,kapustę drobno poszatkować.
    Warzywa wrzucić do udek i całość dusić do miękkości tak około 1 godziny. Podawać z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 08 października 2013 Miala zamiar jutro dusic udka, ale po przeczytaniu twojej propozycji, na pewno to zrobie wlasnie tak. Pierwszy raz slysze. Bardzo jestem ciekawa rezultatu. Na pewno pyszne. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń